Bezpieczeństwo i jakość produkcji żywności w Radomiu

Zostań ekspertem w zakresie bezpiecznej produkcji żywności – wybierz studia w Radomiu.

Kierunek bezpieczeństwo i jakość produkcji żywności proponuje kandydatom Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny w Radomiu (studia prowadzi Wydział Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa UTH).

Studenci zdobywają wiedzę i praktyczne umiejętności z zakresu:

  • technologii żywności,
  • prawodawstwa żywnościowego w Polsce i UE,
  • metod kontroli jakości produkcji żywności, również laboratoryjnych,
  • kształtowania jakości i wartości produktów w całym cyklu ich życia, również na etapie projektowania żywności,
  • stosowanych systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności w przedsiębiorstwach produkujących żywność z włączeniem podstaw produkcji i przetwórstwa surowców różnorodnego pochodzenia oraz oceny jakości i komercjalizacji produktów żywnościowych.

Jako absolwent tego kierunku będziesz przygotowany do pracy w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywieniem człowieka na stanowiskach menadżerskich, wykorzystując zdobytą wiedzę techniczną oraz umiejętności organizacyjne.

Uczelnie prowadzące kierunek bezpieczeństwo i jakość produkcji żywności w Radomiu

Więcej informacji o kierunkach rolniczych, ich opisy, informacje o procesie rekrutacji i zasadach rekrutacji lub opłatach znajdziesz na stronie: studia rolnicze Radom. Interesujesz się nowoczesnym rolnictwem, zasadami hodowli zwierząt lub produkcją żywności i chcesz poznać inne możliwości realizowania swoich pasji na studiach w Polsce, zobacz – studia rolnicze w Polsce.

Czytaj także:

Zobacz również inne treści poświęcone studiom w Radomiu:

Studia w Radomiu

Kierunki studiów w Radomiu

Rekrutacja na studia w Radomiu

Uczelnie Radom

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi i udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zbliżające się wydarzenia