Kierunek studiów inżynieria rolno-spożywcza przygotowuje do wykonywania zadań inżynierskich ukierunkowanych na potrzeby przemysłu rolno-spożywczego i gospodarki leśnej.
O studiach: Inżynieria rolno-spożywcza
Studenci kierunku inżynieria rolno-spożywcza zdobywają umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów technicznych, a także nadzorowania procesów produkcyjnych w rolnictwie, przemyśle spożywczym i leśnictwie. Jako absolwenci będą posiadać wykształcenie wyższe rolnicze oraz możliwość ubiegania się o uprawnienia doradcy rolniczego i leśnego.
Studia na kierunku inżynieria rolno-spożywcza proponuje kandydatom Politechnika Białostocka (Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku PB). Studia przygotowują do ...
Po studiach
Perspektywy zawodowe:
praca w instytucjach i przedsiębiorstwach związanych z sektorem przetwórstwa rolno-spożywczego, rolnictwem i gospodarką leśną,
zaplecze techniczne w małych i średnich przedsiębiorstwach oraz jednostkach doradczych,
własna działalność gospodarcza i rolnicza.
Uczelnie, na których można studiować kierunek Inżynieria rolno-spożywcza