Inżynieria rolno-spożywcza

Kierunek studiów inżynieria rolno-spożywcza przygotowuje do wykonywania zadań inżynierskich ukierunkowanych na potrzeby przemysłu rolno-spożywczego i gospodarki leśnej.

O studiach: Inżynieria rolno-spożywcza

Studenci kierunku inżynieria rolno-spożywcza zdobywają umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów technicznych, a także nadzorowania procesów produkcyjnych w rolnictwie, przemyśle spożywczym i leśnictwie. Jako absolwenci będą posiadać wykształcenie wyższe rolnicze oraz możliwość ubiegania się o uprawnienia doradcy rolniczego i leśnego.

Po studiach

Perspektywy zawodowe:

  • praca w instytucjach i przedsiębiorstwach związanych z sektorem przetwórstwa rolno-spożywczego, rolnictwem i gospodarką leśną,
  • zaplecze techniczne w małych i średnich przedsiębiorstwach oraz jednostkach doradczych,
  • własna działalność gospodarcza i rolnicza.

Uczelnie, na których można studiować kierunek Inżynieria rolno-spożywcza

Informacje o kierunkach

Miasta, w których można studiować kierunek Inżynieria rolno-spożywcza

Mogą Cię zainteresować

Ze względu na proponowaną tematykę studiów na tym kierunku zainteresować Was mogą także inne propozycje podobnych kierunków.

Przejdź do strony o studiach rolniczych w Polsce, tam znajdziesz również dużo ciekawych informacji.