NoweStudia KrakówStudia medyczne

Dietetyka i ekologiczna żywność – studia II stopnia w KWSPZ

Studia magisterskie Dietetyka i ekologiczna żywność to propozycja dla przyszłych dietetyków klinicznych, psychodietetyków oraz znawców żywności ekologicznej.

Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia informuje, że trwa rekrutacja na studia magisterskie na kierunku Dietetyka i ekologiczna żywność.

Program studiów przewiduje trzy specjalności:

  • Dietetyka kliniczna
  • Psychodietetyka (nowość!)
  • Ekologiczna żywność

Absolwent studiów II stopnia na kierunku Dietetyka i ekologiczna żywność posiada zaawansowaną wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania zawodu dyplomowanego dietetyka, rozumie potrzeby społeczne w zakresie żywienia, przestrzega praw konsumenta i pacjenta oraz potrafi podjąć współpracę z innymi specjalistami dla ich dobra. Posiada rozszerzoną wiedzę w zakresie fizjologii żywienia, toksykologii żywności, nutrigenomiki, immunologii, psychologii społecznej, demografii i epidemiologii żywienia. Zna regulacje prawne i ustawodawstwo żywnościowe i żywieniowe oraz posiada zaawansowaną wiedzę w zakresie europejskich programów walki z otyłością i chorobami dietozależnymi.

Więcej informacji o tym kierunku na stronie KWSPZ

ZOBACZ RÓWNIEŻ: KRAKOWSKA WYŻSZA SZKOŁA PROMOCJI ZDROWIA – AKTUALNOŚCI, REKRUTACJA NA STUDIA

CZYTAJ TAKŻE:

Zobacz również treści poświęcone studiom w Krakowie:

Studia w Krakowie

Kierunki studiów w Krakowie

Rekrutacja na studia w Krakowie

Uczelnie Kraków

Rodzaje studiów w Krakowie

Udostępnij:

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia