Dietetyka i ekologiczna żywność – studia II stopnia w KWSPZ
Studia magisterskie Dietetyka i ekologiczna żywność to propozycja dla przyszłych dietetyków klinicznych, psychodietetyków oraz znawców żywności ekologicznej.
Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia informuje, że trwa rekrutacja na studia magisterskie na kierunku Dietetyka i ekologiczna żywność.
Program studiów przewiduje trzy specjalności:
- Dietetyka kliniczna
- Psychodietetyka (nowość!)
- Ekologiczna żywność
Absolwent studiów II stopnia na kierunku Dietetyka i ekologiczna żywność posiada zaawansowaną wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania zawodu dyplomowanego dietetyka, rozumie potrzeby społeczne w zakresie żywienia, przestrzega praw konsumenta i pacjenta oraz potrafi podjąć współpracę z innymi specjalistami dla ich dobra. Posiada rozszerzoną wiedzę w zakresie fizjologii żywienia, toksykologii żywności, nutrigenomiki, immunologii, psychologii społecznej, demografii i epidemiologii żywienia. Zna regulacje prawne i ustawodawstwo żywnościowe i żywieniowe oraz posiada zaawansowaną wiedzę w zakresie europejskich programów walki z otyłością i chorobami dietozależnymi.
Więcej informacji o tym kierunku na stronie KWSPZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ: KRAKOWSKA WYŻSZA SZKOŁA PROMOCJI ZDROWIA – AKTUALNOŚCI, REKRUTACJA NA STUDIA
CZYTAJ TAKŻE:
Kierunki studiów 2025 – Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
Kosmetologia – Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
Rekrutacja na studia podyplomowe Psychodietetyka w KWSPZ
Zobacz również treści poświęcone studiom w Krakowie:
Studia w Krakowie
Kierunki studiów w Krakowie
Rekrutacja na studia w Krakowie
Uczelnie Kraków
Rodzaje studiów w Krakowie
Udostępnij:
Udostępnij: