EdukacjaNowePodcastyZ życia uczelni

SGGW w Warszawie – każdego roku wyrzucamy miliard ton jedzenia – podcast

Polecamy podcast “Zupa disco. Foodsharing. Zero waste” na kanale “Podróż bez Paszportu”, którego gościem była prof. Danuta Kołożyn-Krajewska z Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności Zakładu Higieny i Zarządzania Jakością Żywności SGGW.

Globalne marnotrawstwo żywności staje się problemem o rozmiarach niemal miliarda ton. Dotyczy to również Polaków – marnujemy blisko 5 milionów ton w ciągu roku, a aż 60 proc. wyrzucanej żywności pochodzi z gospodarstw domowych. Od ubiegłego roku wysokie grzywny grożą tym Chińczykom, którzy marnują jedzenie i promują takie zachowanie w sieci.

Gościem Mateusza Grzeszczuka z kanału “Podróż bez Paszportu” była pani prof. Danuta Kołożyn-Krajewska (Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW w Warszawie). Rozmowa dotyczy foodsharingu, polityki zero waste i tego, jak nie marnować jedzenia.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE

Ciekawe? Podziel się z innymi i udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia