Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności – poznaj kierunek studiów!
Studia na kierunku ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności przygotowują specjalistów produkcji polowej, handlu, przetwórstwa, certyfikacji i kontroli.
Studenci kierunku ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać konkretne problemy. Zajęcia prowadzone są m.in. przez specjalistów z zagranicy, z wykorzystaniem innowacyjnych metod przygotowujących ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej. Przed studentami kończącymi ten kierunek otwierają się szerokie perspektywy zawodowe.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności?
Czytaj więcej
Udostępnij