Technologia żywności i żywienie człowieka – poznaj kierunek studiów!
Studia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka łączą wiedzę z zakresu chemii żywności oraz nauk technicznych, technologicznych, żywieniowych i ekonomicznych.
Kierunek studiów technologia żywności i żywienie człowieka uczy jak opracować i wykorzystywać technologie otrzymywania produktów żywnościowych wysokiej jakości i odpowiednio opakowanych. Studenci przygotowują się do pełnienia funkcji specjalistów z zakresu przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek technologia żywności i żywienie człowieka?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek technologia żywności i żywienie człowieka?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka?
Czytaj więcej
Udostępnij