Kierunki rolnicze w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia rolnicze

Jakość i bezpieczeństwo żywności – poznaj kierunek studiów!

Podejmując studia na kierunku jakość i bezpieczeństwo żywności masz szansę zdobyć wykształcenie w zakresie przetwarzania i przechowywania surowców i produktów spożywczych, oceny jakości produktów spożywczych oraz kontrolowania systemów zarządzania jakością żywności.

Jakość i bezpieczeństwo żywności jest kierunkiem umożliwiającym poznanie zasad tworzenia produktu spożywczego w tzw. łańcuchu działań „od pola do stołu”, z uwzględnieniem jakości, ekologii i bezpieczeństwa zdrowotnego produktu.

Studia na kierunku posiadają cechy unikatowości ze względu na integrację wiedzy ogólnoakademickiej z dziedziny szczegółowej znajomości czynników kształtujących jakość żywności – począwszy od jej wytwarzania, przez zasady i sposoby jej utrwalania, przetwarzania oraz ekologicznego pozyskiwania i pakowania, sposób nadzoru systemowego dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa – kończąc na nowoczesnych metodach logistyki, przechowywania i obrotu krajowego i międzynarodowego z uwzględnieniem metod laboratoryjnej kontroli jakości, bezpieczeństwa i spełnienia obowiązujących przepisów prawa.

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Jakość i bezpieczeństwo żywności

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek Jakość i bezpieczeństwo żywności

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Jakość i bezpieczeństwo żywności?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Jakość i bezpieczeństwo żywności?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia