Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności

Studia na kierunku ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności przygotowują specjalistów produkcji polowej, handlu, przetwórstwa, certyfikacji i kontroli.

O studiach: Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności

Studenci kierunku ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać konkretne problemy. Zajęcia prowadzone są m.in. przez specjalistów z zagranicy, z wykorzystaniem innowacyjnych metod przygotowujących ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej. Przed studentami kończącymi ten kierunek otwierają się szerokie perspektywy zawodowe.

Po studiach

Perspektywy zawodowe:

  • gospodarstwa ekologiczne,
  • zakłady przetwórstwa ekologicznej żywności,
  • firmy zajmujące się obsługą produkcji ekologicznej,
  • agrobiznes,
  • redakcje czasopism rolniczych,
  • redakcje radiowe i telewizyjne.

Uczelnie, na których można studiować kierunek Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności

Informacje o kierunkach

Miasta, w których można studiować kierunek Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności

Mogą Cię zainteresować

Ze względu na proponowaną tematykę studiów na tym kierunku zainteresować Was mogą także inne propozycje podobnych kierunków.

Przejdź do strony o studiach rolniczych w Polsce, tam znajdziesz również dużo ciekawych informacji.