Bezpieczeństwo żywności – poznaj kierunek studiów!
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności łączą nauki biologiczne, biotechnologiczne, chemiczne i techniczne. Studenci zdobywają wiedzę w zakresie zapewniania oraz oceny bezpieczeństwa i jakości żywności.
Studenci kierunku bezpieczeństwo żywności poznają proces produkcji uwzględniający minimalizowanie występujących w żywności zagrożeń oraz spełnianie przez nią norm bezpieczeństwa. Studia na tym kierunku uczą identyfikować zagrożenia chemiczne, biologiczne i fizyczne podczas produkcji żywności, jej przetwarzania oraz w czasie dystrybucji i przechowywania.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Bezpieczeństwo żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek bezpieczeństwo żywności?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek bezpieczeństwo żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku bezpieczeństwo żywności?
Czytaj więcej
Udostępnij