Kierunki rolnicze w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia rolnicze

Bezpieczeństwo żywności – poznaj kierunek studiów!

Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności łączą nauki biologiczne, biotechnologiczne, chemiczne i techniczne. Studenci zdobywają wiedzę w zakresie zapewniania oraz oceny bezpieczeństwa i jakości żywności.

Studenci kierunku bezpieczeństwo żywności poznają proces produkcji uwzględniający minimalizowanie występujących w żywności zagrożeń oraz spełnianie przez nią norm bezpieczeństwa. Studia na tym kierunku uczą identyfikować zagrożenia chemiczne, biologiczne i fizyczne podczas produkcji żywności, jej przetwarzania oraz w czasie dystrybucji i przechowywania.

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Bezpieczeństwo żywności

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek bezpieczeństwo żywności?

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek bezpieczeństwo żywności?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku bezpieczeństwo żywności?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia