Produkcja i bezpieczeństwo żywności – poznaj kierunek studiów!
Kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności przekazuje wiedzę z zakresu wytwarzania, zarządzania oraz kontroli jakości surowców i produktów żywnościowych.
Produkcja i bezpieczeństwo żywności to nowoczesny oraz interdyscyplinarny kierunek, kluczowy dla gospodarki żywnościowej, na którym kształcą się specjaliści uzyskujący wiedzę w zakresie wytwarzania, zarządzania oraz kontroli bezpiecznych, wysokiej jakości surowców i produktów żywnościowych. Studiowanie na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności daje możliwość osiągnięcia efektów kształcenia bezpośrednio w środowisku pracy, w ramach praktyk zawodowych, odbywanych w kraju i za granicą.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności?
Poznaj inne kierunki rolnicze
Uprawa winorośli i winiarstwo – poznaj kierunek studiów!
Analityka weterynaryjna – poznaj kierunek studiów!
Technika rolnicza i agrotronika – poznaj kierunek studiów!
Produkcja i marketing żywności – poznaj kierunek studiów!
Agroinżynieria – poznaj kierunek studiów!
Inspekcja weterynaryjna – poznaj kierunek studiów!
Przykładowe studia: PRODUKCJA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI , Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Krośnie
Udostępnij

