Kierunki rolnicze w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia rolnicze

Produkcja i bezpieczeństwo żywności – poznaj kierunek studiów!

Kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności przekazuje wiedzę z zakresu wytwarzania, zarządzania oraz kontroli jakości surowców i produktów żywnościowych.

Produkcja i bezpieczeństwo żywności to nowoczesny oraz interdyscyplinarny kierunek, kluczowy dla gospodarki żywnościowej, na którym kształcą się specjaliści uzyskujący wiedzę w zakresie wytwarzania, zarządzania oraz kontroli bezpiecznych, wysokiej jakości surowców i produktów żywnościowych. Studiowanie na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności daje możliwość osiągnięcia efektów kształcenia bezpośrednio w środowisku pracy, w ramach praktyk zawodowych, odbywanych w kraju i za granicą.

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności?

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia