Produkcja i bezpieczeństwo żywności – poznaj kierunek studiów!
Kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności przekazuje wiedzę z zakresu wytwarzania, zarządzania oraz kontroli jakości surowców i produktów żywnościowych.
Produkcja i bezpieczeństwo żywności to nowoczesny oraz interdyscyplinarny kierunek, kluczowy dla gospodarki żywnościowej, na którym kształcą się specjaliści uzyskujący wiedzę w zakresie wytwarzania, zarządzania oraz kontroli bezpiecznych, wysokiej jakości surowców i produktów żywnościowych. Studiowanie na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności daje możliwość osiągnięcia efektów kształcenia bezpośrednio w środowisku pracy, w ramach praktyk zawodowych, odbywanych w kraju i za granicą.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Produkcja i bezpieczeństwo żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności?
Czytaj więcej
Udostępnij