Kierunek studiów menedżer żywności i żywienia przeznaczony jest dla osób, które chcą organizować przedsięwzięcia w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
O studiach: Menedżer żywności i żywienia
Studia na kierunku menedżer żywności i żywienia pozwalają uzyskać pogłębioną znajomość zagadnień z zakresu technologii żywności i żywienia, jak i zarządzania i marketingu.
W przyszłości będziesz mógł zarządzać obsługą firm gastronomicznych z branży hotelarskiej, kateringowej, agroturystycznej, itp., a także przygotowywać ofertę handlową dla różnych grup odbiorców. Konstruowanie posiłków zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi nie będzie miało przed Tobą tajemnic.
Z powodzeniem poprowadzisz produkcję gastronomiczną w oparciu o systemy kontroli jakości, a także pokierujesz pracą zespołu pracowników. A jeśli zdecydujesz się na prowadzenie własnej działalności gospodarczej, nie braknie ci kreatywności i wiedzy marketingowej, by skutecznie promować swoją firmę.