Menedżer żywności i żywienia

Kierunek studiów menedżer żywności i żywienia przeznaczony jest dla osób, które chcą organizować przedsięwzięcia w branży hotelarskiej i gastronomicznej.

O studiach: Menedżer żywności i żywienia

Studia na kierunku menedżer żywności i żywienia pozwalają uzyskać pogłębioną znajomość zagadnień z zakresu technologii żywności i żywienia, jak i zarządzania i marketingu.

W przyszłości będziesz mógł zarządzać obsługą firm gastronomicznych z branży hotelarskiej, kateringowej, agroturystycznej, itp., a także przygotowywać ofertę handlową dla różnych grup odbiorców. Konstruowanie posiłków zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi nie będzie miało przed Tobą tajemnic. 

Z powodzeniem poprowadzisz produkcję gastronomiczną w oparciu o systemy kontroli jakości, a także pokierujesz pracą zespołu pracowników. A jeśli zdecydujesz się na prowadzenie własnej działalności gospodarczej, nie braknie ci kreatywności i wiedzy marketingowej, by skutecznie promować swoją firmę.

Po studiach

Perspektywy zawodowe:

  • przedsiębiorstwa gastronomi indywidualnej, systemowej i specjalistycznej;
  • hotelarstwo;
  • ośrodki wypoczynkowe i sportowe oraz centra rekreacji;
  • organizacje i instytucje zajmujące się ochroną konsumentów;
  • jednostki badawcze i konsultingowe w zakresie rynku żywności;
  • placówki zajmujące się edukacją żywieniową;
  • gospodarstwa agroturystyczne;
  • media zajmujące się tematyką gastronomiczną;
  • prowadzenie własnej działalności gospodarczej w branży HoReCa (Hotel, Restaurant, Catering/Café).

Uczelnie, na których można studiować kierunek Menedżer żywności i żywienia

Informacje o kierunkach

Miasta, w których można studiować kierunek Menedżer żywności i żywienia

Mogą Cię zainteresować

Ze względu na proponowaną tematykę studiów na tym kierunku zainteresować Was mogą także inne propozycje podobnych kierunków.

Przejdź do strony o  studiach w Polsce dotyczących zarządzania, tam znajdziesz również dużo ciekawych informacji.