Kierunki o zarządzaniu w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia z zarządzania

Zarządzanie jakością i analiza żywności – poznaj kierunek studiów!

Kierunek zarządzanie jakością i analiza żywności przekazuje wiedzę w zakresie jakości, wytwarzania, przetwarzania i utrwalania żywności roślinnej i zwierzęcej.

Studenci kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności uczą się identyfikować problemy i zagrożenia w procesach produkcyjnych i szybko na nie reagować. Innowacyjność kierunku polega na łączeniu specjalistycznej wiedzy z technologicznym podejściem do jakości i bezpieczeństwa żywności.

Absolwent kierunku rozumie zjawiska biologiczne i fizykochemiczne zachodzące podczas wytwarzania żywności, zna zasady procesów jednostkowych w technologiach produkcji żywności. Potrafi dobierać i wykorzystywać różne techniki analizy żywności w ocenie właściwości i jakości surowców, produktów i materiałów pomocniczych stosowanych w przemyśle spożywczym.

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek Zarządzanie jakością i analiza żywności?

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Zarządzanie jakością i analiza żywności?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia