Zarządzanie jakością i analiza żywności – poznaj kierunek studiów!
Kierunek zarządzanie jakością i analiza żywności przekazuje wiedzę w zakresie jakości, wytwarzania, przetwarzania i utrwalania żywności roślinnej i zwierzęcej.
Studenci kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności uczą się identyfikować problemy i zagrożenia w procesach produkcyjnych i szybko na nie reagować. Innowacyjność kierunku polega na łączeniu specjalistycznej wiedzy z technologicznym podejściem do jakości i bezpieczeństwa żywności.
Absolwent kierunku rozumie zjawiska biologiczne i fizykochemiczne zachodzące podczas wytwarzania żywności, zna zasady procesów jednostkowych w technologiach produkcji żywności. Potrafi dobierać i wykorzystywać różne techniki analizy żywności w ocenie właściwości i jakości surowców, produktów i materiałów pomocniczych stosowanych w przemyśle spożywczym.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek Zarządzanie jakością i analiza żywności?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Zarządzanie jakością i analiza żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności?
Czytaj więcej
Udostępnij