Menedżer żywności i żywienia – poznaj kierunek studiów!
Kierunek studiów menedżer żywności i żywienia przeznaczony jest dla osób, które chcą organizować przedsięwzięcia w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Studia na kierunku menedżer żywności i żywienia pozwalają uzyskać pogłębioną znajomość zagadnień z zakresu technologii żywności i żywienia, jak i zarządzania i marketingu.
W przyszłości będziesz mógł zarządzać obsługą firm gastronomicznych z branży hotelarskiej, kateringowej, agroturystycznej, itp., a także przygotowywać ofertę handlową dla różnych grup odbiorców. Konstruowanie posiłków zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi nie będzie miało przed Tobą tajemnic.
Z powodzeniem poprowadzisz produkcję gastronomiczną w oparciu o systemy kontroli jakości, a także pokierujesz pracą zespołu pracowników. A jeśli zdecydujesz się na prowadzenie własnej działalności gospodarczej, nie braknie ci kreatywności i wiedzy marketingowej, by skutecznie promować swoją firmę.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Menedżer żywności i żywienia
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek Menedżer żywności i żywienia?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Menedżer żywności i żywienia?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Menedżer żywności i żywienia?
Czytaj więcej

Zarządzanie i inżynieria produkcji w Kielcach

Zarządzanie – Politechnika Warszawska


Interim Management – Uniwersytet Gdański

Zarządzanie i inżynieria produkcji w Częstochowie

Zarządzanie w Olsztynie

ESG Management – Collegium Da Vinci w Poznaniu

Biznes Manager – Collegium Da Vinci w Poznaniu


Udostępnij