Produkcja i marketing żywności – poznaj kierunek studiów!
Produkcja i marketing żywności to studia inżynierskie otwierające drogę kariery w agrobiznesie i sektorze spożywczym oraz branży tzw. “zielonej gospodarki”.
Studia na kierunku Produkcja i marketing żywności to unikatowe studia inżynierskie, które kształcą specjalistów od kreowania produktu, marki, promocji, logistyki i sprzedaży oraz zarządzania projektami marketingowymi i handlowymi w innowacyjnej branży “zielonej gospodarki” i FMCG (Fast Moving Consumer Goods).
Studenci tego kierunku uczą się jak wykorzystywać nowoczesne techniki i narzędzia zarządzania rolnictwem, w tym modele marketingowe, systemy IT, jak prowadzić negocjacje biznesowe, jak zarządzać projektami w fazie przetwórstwa, przechowalnictwa, logistyki i dystrybucji hurtowej i detalicznej, jak podejmować decyzje biznesowe w zmiennej rzeczywistości sektora rolnego, spożywczego i FMCG na rynku krajowym, unijnym i zagranicznym, jak przeprowadzać analizy rynkowe – przedsiębiorstwa i jego otoczenia biznesowego, czy też jak budować relacje z otoczeniem uwzględniając specyfikę kulturową mieszkańców obszarów wiejskich.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Produkcja i marketing żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Produkcja i marketing żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku?
Czytaj więcej
Udostępnij