Kierunki studiówKierunki studiów SzczecinStudia rolniczeStudia Szczecinżywność i żywienie człowieka

Technologia żywności i żywienie człowieka – studia w Szczecinie

Rynek pracy stale potrzebuje specjalistów z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Wybierz studia na ZUT w Szczecinie. Poznaj kierunek technologia żywności i żywienie człowieka

Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka, który proponuje Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, od wielu lat cieszy się dużą popularnością. Poznasz na nim najnowsze technologie przetwarzania surowców spożywczych, metody oceny jakości żywności oraz nauczysz się układania diet i jadłospisów.

Dzięki doskonale wyposażonym specjalistycznym laboratoriom oraz kadrze dydaktycznej możesz zdobyć umiejętności wytwarzania atrakcyjnych produktów żywnościowych, jak również planować racjonalne żywienie – nie tylko siebie i swoich bliskich. Swoją wiedzę możesz sprawdzić oraz poszerzyć podczas praktyk zawodowych, ale również realizując część studiów w jednej z wielu partnerskich uczelni za granicą. Wiedza i praktyczne umiejętności zdobyte podczas studiów pozwolą Ci stać się poszukiwanym specjalistą w swoim zawodzie i zdobyć satysfakcjonującą pracę. Studia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka to nie tylko nauka, ale również czas na zabawę, nowe przyjaźnie i doświadczenia oraz możliwość realizacji swoich pasji i zainteresowań w licznych organizacjach studenckich oraz kołach naukowych.

Specjalności na studiach I stopnia:

  • Technologia i żywienie,
  • Technologia żywności pochodzenia wodnego,
  • Żywienie człowieka i dietetyka.

Absolwent może kontynuować naukę na studiach II stopnia.

Absolwenci kierunku są specjalistami znajdującymi zatrudnienie:

  • w różnych działach przemysłu spożywczego w kraju i za granicą,
  • w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności,
  • w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności,
  • w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
  • w urzędach celnych,
  • na statkach-przetwórniach,
  • na promach i statkach pasażerskich,
  • w zakładach żywienia zbiorowego,
  • przy projektowaniu i organizacji procesów technologicznych oraz opracowywaniu nowych wyrobów,
  • przy dystrybucji żywności oraz w kształtowaniu jakości w przemyśle spożywczym.

Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka w Szczecinie

Więcej informacji o kierunkach rolniczych, ich opisy, informacje o procesie rekrutacji i zasadach rekrutacji lub opłatach znajdziesz na stronie: studia rolnicze Szczecin. Interesujesz się nowoczesnym rolnictwem, zasadami hodowli zwierząt lub produkcją żywności i chcesz poznać inne możliwości realizowania swoich pasji na studiach w Polsce, zobacz – studia rolnicze w Polsce.

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

Może wolisz zobaczyć jeszcze inne typy studiów – skorzystaj z informacji rodzaje studiów i wybierz rodzaje studiów w Szczecinie.

Zobacz również inne treści poświęcone studiom w Szczecinie:

Studia w Szczecinie

Kierunki studiów w Szczecinie

Rekrutacja na studia w Szczecinie

Uczelnie Szczecin

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi i udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia