Technologia żywności i żywienie człowieka – studia w Szczecinie
Rynek pracy stale potrzebuje specjalistów z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Wybierz studia na ZUT w Szczecinie. Poznaj kierunek technologia żywności i żywienie człowieka
Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka, który proponuje Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, od wielu lat cieszy się dużą popularnością. Poznasz na nim najnowsze technologie przetwarzania surowców spożywczych, metody oceny jakości żywności oraz nauczysz się układania diet i jadłospisów.
Dzięki doskonale wyposażonym specjalistycznym laboratoriom oraz kadrze dydaktycznej możesz zdobyć umiejętności wytwarzania atrakcyjnych produktów żywnościowych, jak również planować racjonalne żywienie – nie tylko siebie i swoich bliskich. Swoją wiedzę możesz sprawdzić oraz poszerzyć podczas praktyk zawodowych, ale również realizując część studiów w jednej z wielu partnerskich uczelni za granicą. Wiedza i praktyczne umiejętności zdobyte podczas studiów pozwolą Ci stać się poszukiwanym specjalistą w swoim zawodzie i zdobyć satysfakcjonującą pracę. Studia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka to nie tylko nauka, ale również czas na zabawę, nowe przyjaźnie i doświadczenia oraz możliwość realizacji swoich pasji i zainteresowań w licznych organizacjach studenckich oraz kołach naukowych.
Specjalności na studiach I stopnia:
- Technologia i żywienie,
- Technologia żywności pochodzenia wodnego,
- Żywienie człowieka i dietetyka.
Absolwent może kontynuować naukę na studiach II stopnia.
Absolwenci kierunku są specjalistami znajdującymi zatrudnienie:
- w różnych działach przemysłu spożywczego w kraju i za granicą,
- w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności,
- w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności,
- w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
- w urzędach celnych,
- na statkach-przetwórniach,
- na promach i statkach pasażerskich,
- w zakładach żywienia zbiorowego,
- przy projektowaniu i organizacji procesów technologicznych oraz opracowywaniu nowych wyrobów,
- przy dystrybucji żywności oraz w kształtowaniu jakości w przemyśle spożywczym.
Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka w Szczecinie
Więcej informacji o kierunkach rolniczych, ich opisy, informacje o procesie rekrutacji i zasadach rekrutacji lub opłatach znajdziesz na stronie: studia rolnicze Szczecin. Interesujesz się nowoczesnym rolnictwem, zasadami hodowli zwierząt lub produkcją żywności i chcesz poznać inne możliwości realizowania swoich pasji na studiach w Polsce, zobacz – studia rolnicze w Polsce.
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności w Warszawie
Studia rolnicze w Białymstoku
Studia rolnicze w Łodzi
Może wolisz zobaczyć jeszcze inne typy studiów – skorzystaj z informacji rodzaje studiów i wybierz rodzaje studiów w Szczecinie.
Zobacz również inne treści poświęcone studiom w Szczecinie:
Studia w Szczecinie
Kierunki studiów w Szczecinie
Rekrutacja na studia w Szczecinie
Uczelnie Szczecin
Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi i udostępnij