Kierunki rolnicze w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia rolnicze

Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności – poznaj kierunek studiów!

Studia na kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności kształcą specjalistów z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz jej certyfikacji, posiadających wiedzę na temat wpływu składników żywności na bezpieczeństwo zdrowotne konsumenta.

Studenci kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności poznają m.in. zasady budowania, wdrażania, funkcjonowania i doskonalenia systemów zapewnienia i zarządzania jakością stosowanych w branży spożywczej (GMP, GHP, HACCP, ISO 9000, ISO 22000, IFS, BRC). Poznają także obowiązujące przepisy prawa żywnościowego, zasady systemu identyfikowalności oraz funkcjonowania urzędowych nadzorów nad bezpieczeństwem żywności, zasady certyfikacji i akredytacji stosowane w Polsce, UE i na świecie.

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek?

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia