NoweStudia podyplomoweStudia rolniczeStudia Warszawa

Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności – SGGW w Warszawie

Po ukończeniu studiów podyplomowych na tym kierunku absolwent będzie miał wiedzę z zakresu analityki i bezpieczeństwa żywności, zagrożeń powstających w trakcie pozyskiwania i przetwarzania surowców roślinnych i zwierzęcych, korzyści i niebezpieczeństw związanych z zastosowaniem nowoczesnych opakowań oraz wymagań prawnych dotyczących znakowania środków spożywczych.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ma w swojej ofercie studia podyplomowe na kierunku “Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności“, których celem jest zapoznanie słuchaczy z kryteriami jakości, w tym bezpieczeństwa i z metodami analitycznymi służącymi do ich oceny.

Studia skierowane są do absolwentów studiów wyższych magisterskich, inżynierskich i licencjackich pracujących w sektorze przemysłu spożywczego, laboratoriach badawczych oraz jednostkach nadzoru nad żywnością, a także pracowników małych i średnich przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego, wykorzystujących techniki pomiarowe, analityczne i diagnostyczne do badania żywności oraz odpowiedzialnych za prawidłowe znakowanie produktów spożywczych.

Studia mogą również zainteresować pracowników działających w ramach interdyscyplinarnych zespołów w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego, współdziałających z innymi specjalistami i z racji tego poszukujących nowych kompetencji w obszarze badania i znakowania żywności.

Więcej informacji o tym kierunku znajdziesz na stronie Wydziału Technologii Żywności SGGW

ZOBACZ RÓWNIEŻ: SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE – AKTUALNOŚCI, REKRUTACJA NA STUDIA

CZYTAJ TAKŻE:

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia