Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności – SGGW w Warszawie
Po ukończeniu studiów podyplomowych na tym kierunku absolwent będzie miał wiedzę z zakresu analityki i bezpieczeństwa żywności, zagrożeń powstających w trakcie pozyskiwania i przetwarzania surowców roślinnych i zwierzęcych, korzyści i niebezpieczeństw związanych z zastosowaniem nowoczesnych opakowań oraz wymagań prawnych dotyczących znakowania środków spożywczych.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ma w swojej ofercie studia podyplomowe na kierunku “Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności“, których celem jest zapoznanie słuchaczy z kryteriami jakości, w tym bezpieczeństwa i z metodami analitycznymi służącymi do ich oceny.
Studia skierowane są do absolwentów studiów wyższych magisterskich, inżynierskich i licencjackich pracujących w sektorze przemysłu spożywczego, laboratoriach badawczych oraz jednostkach nadzoru nad żywnością, a także pracowników małych i średnich przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego, wykorzystujących techniki pomiarowe, analityczne i diagnostyczne do badania żywności oraz odpowiedzialnych za prawidłowe znakowanie produktów spożywczych.
Studia mogą również zainteresować pracowników działających w ramach interdyscyplinarnych zespołów w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego, współdziałających z innymi specjalistami i z racji tego poszukujących nowych kompetencji w obszarze badania i znakowania żywności.
Więcej informacji o tym kierunku znajdziesz na stronie Wydziału Technologii Żywności SGGW
ZOBACZ RÓWNIEŻ: SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE – AKTUALNOŚCI, REKRUTACJA NA STUDIA
CZYTAJ TAKŻE:
Zarządzanie – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ESG i transformacja klimatyczna – SGGW w Warszawie
Dzień Otwarty SGGW w Warszawie
Udostępnij: