Gastronomia i catering dietetyczny – poznaj kierunek studiów!
Kierunek studiów gastronomia i catering dietetyczny pozwala zdobyć wiedzę z zakresu nowoczesnego przetwórstwa żywności i racjonalnego żywienia człowieka.
Studenci kierunku gastronomia i catering dietetyczny zdobywają wiedzę na temat problemów i wyzwań dotyczących nowoczesnego przetwórstwa żywności i racjonalnego żywienia człowieka, w tym związanych z produkcją potraw bezpiecznych dla konsumenta. Dowiadują się także jaki wpływ na przydatność technologiczną surowców oraz wartość odżywczą gotowych potraw mają przemiany biochemiczne, chemiczne i fizyczne, jak procesy technologiczne, metody utrwalania oraz warunki dystrybucji i przechowywania żywności wpływają na jej jakość, bezpieczeństwo, wartość odżywczą oraz zawartość składników nieodżywczych o właściwościach prozdrowotnych.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Gastronomia i catering dietetyczny
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Gastronomia i catering dietetyczny?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Gastronomia i catering dietetyczny?
Czytaj więcej
Udostępnij