Kierunki rolnicze w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia rolnicze

Gastronomia i catering dietetyczny – poznaj kierunek studiów!

Kierunek studiów gastronomia i catering dietetyczny pozwala zdobyć wiedzę z zakresu nowoczesnego przetwórstwa żywności i racjonalnego żywienia człowieka.

Studenci kierunku gastronomia i catering dietetyczny zdobywają wiedzę na temat problemów i wyzwań dotyczących nowoczesnego przetwórstwa żywności i racjonalnego żywienia człowieka, w tym związanych z produkcją potraw bezpiecznych dla konsumenta. Dowiadują się także jaki wpływ na przydatność technologiczną surowców oraz wartość odżywczą gotowych potraw mają przemiany biochemiczne, chemiczne i fizyczne, jak procesy technologiczne, metody utrwalania oraz warunki dystrybucji i przechowywania żywności wpływają na jej jakość, bezpieczeństwo, wartość odżywczą oraz zawartość składników nieodżywczych o właściwościach prozdrowotnych. 

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Gastronomia i catering dietetyczny

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek?

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Gastronomia i catering dietetyczny?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Gastronomia i catering dietetyczny?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia