Technologia żywności i żywienie człowieka w Warszawie
Na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu przetwarzania, utrwalania i przechowywania żywności oraz projektowania produktu.
Studia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka proponuje kandydatom Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
W programie studiów znajdują się m.in. projektowanie produktu z procesem technologicznym i produkcyjnym, kompleksowa ocena przydatności technologicznej surowców, przetwarzanie czy utrwalanie i przechowywanie żywności. Absolwenci potrafią organizować proces technologiczny, dbając o wysoką jakość produktów i realizację procesów z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik.
Absolwenci tego kierunku są przygotowani do pracy w:
- przedsiębiorstwach różnych branż przemysłu spożywczego,
- firmach zajmujących się doradztwem z zakresu produkcji żywności i dodatków do żywności,
- firmach zajmujących się projektowaniem nowych produktów,
- instytutach i laboratoriach związanych z badaniem żywności oraz placówkach naukowo-badawczych,
- przedsiębiorstwach zajmujących się wewnętrznym i zagranicznym obrotem żywnością,
- biurach projektowych i szkolnictwie zawodowym,
- w ramach własnej działalności gospodarczej.
Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka w Warszawie
Więcej informacji o kierunkach rolniczych, ich opisy, informacje o procesie rekrutacji i zasadach rekrutacji lub opłatach znajdziesz na stronie: studia rolnicze Warszawa. Interesujesz się nowoczesnym rolnictwem, zasadami hodowli zwierząt lub produkcją żywności i chcesz poznać inne możliwości realizowania swoich pasji na studiach w Polsce, zobacz – studia rolnicze w Polsce.
CZYTAJ TAKŻE:
Dzień Nauki w SGGW
Zootechnika – SGGW w Warszawie
Studia rolnicze w Warszawie
Może wolisz zobaczyć jeszcze inne typy studiów – skorzystaj z informacji rodzaje studiów i wybierz rodzaje studiów w Warszawie.
Studia w Warszawie
Kierunki studiów w Warszawie
Rekrutacja na studia w Warszawie
Uczelnie Warszawa
Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi i udostępnij