Bezpieczeństwo i produkcja żywności – poznaj kierunek studiów!
Kierunek Bezpieczeństwo i produkcja żywności przekazuje wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów roślinnych, zwierzęcych i produktów gastronomicznych.
Studenci kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności nabywają wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz produktów gastronomicznych, poznając zasady przygotowania, przetwarzania, utrwalania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu. Studenci nabywają również wiedzę i umiejętności związane z oceną jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego surowców, półproduktów i wyrobów gotowych.
Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności
Czego nauczysz się na studiach?
W których miastach można studiować kierunek Bezpieczeństwo i produkcja żywności?
W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Bezpieczeństwo i produkcja żywności?
Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności?
Czytaj więcej
Udostępnij