Kierunki rolnicze w PolsceKierunki studiówKierunki studiów w PolscePoznaj kierunekStudia rolnicze

Bezpieczeństwo i produkcja żywności – poznaj kierunek studiów!

Kierunek Bezpieczeństwo i produkcja żywności przekazuje wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów roślinnych, zwierzęcych i produktów gastronomicznych.

Studenci kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności nabywają wiedzę z zakresu technologii wytwarzania wyrobów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz produktów gastronomicznych, poznając zasady przygotowania, przetwarzania, utrwalania, pakowania, magazynowania, transportu i wprowadzania do obrotu. Studenci nabywają również wiedzę i umiejętności związane z oceną jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego surowców, półproduktów i wyrobów gotowych.

Szukaj odpowiedzi na pytania dotyczące kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności

Czego nauczysz się na studiach?

W których miastach można studiować kierunek Bezpieczeństwo i produkcja żywności?

W ofercie których uczelni w Polsce znajdziesz kierunek Bezpieczeństwo i produkcja żywności?

Jakie są perspektywy zawodowe absolwentów kierunku Bezpieczeństwo i produkcja żywności?


Czytaj więcej


Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zbliżające się wydarzenia